Simpozij u Zadru 1

Prošle sedmice u Bosni i Hercegovini i susjednoj Hrvatskoj su održani značajni stručni skupovi anesteziologa . U glavnom bh. gradu upriličen je Sarajevo anestezija forum (SAF), 14. put po redu, a vrhunske profesore za anesteziju i reanimaciju iz Evrope i svijeta te domaće stručnjake okupilo je Udruženje za razvoj medicinskih istraživanja BiH i Opća bolnica „ Prim.dr. Abdulah Nakaš“.Anesteziolozi iz Opće bolnice aktivno su učestvovali na oba skupa.
Zapaženu prezentaciju na Sarajevo anestezija forum je održala dr. Anida Jamakosmanović, specijalizantica anestezije u Općoj bolnici , a njen je rad bio o temi: Toničko klonički napad tokom spinalne anestezije prilikom carskog reza.
U isto vrijeme u susjednoj Hrvatskoj je održan Simpozij intenzivne medicine na kojem su aktivno učestvovale doktorice anesteziolozi iz Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Stoja Erić i Ranka Krtinić te specijalizantica anestezije u ovoj zdravstvenoj ustanovi Edina Pajt.
Hrvatsko društvo za intenzivnu medicinu, Hrvatski liječnički zbor,koji je bio organizator stručnog skupa u Zadru je pored brojnih predavanja i razmjene iskustava, a povodom 30 godina hrvatske medicine, uručio zaslužnim pojedincima priznanja i zahvalnice, među kojima je i dr. Stoja Erić, šefica Odsjeka za anesteziju,reanimaciju i hirušku intenzivnu terapiju sarajevske Opće bolnice.
Ovo priznanje dr.Erić je uručila prof.dr.sc. Jasminka Peršec, dr.med. predstojnica Klinike za anesteziju i intenzivnu medicinu KB Dubrave( Zagreb ), a, u obrazloženju je navedeno da se dodjeljuje zbog dugogodišnje uspješne saradnje,razmjene iskustava u promicanju znanja iz oblasti intenzivne medicine.
Na Simpozijumu u Zadru iz Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, su uz dr.Erić prisustvovale i dr. Ranka Krtinić te specijalizantica anestezije u ovoj zdravstvenoj ustanovi dr. Edina Pajt,koja je održala predavanje.
Stručna i naučna zdravstvena edukacija ponudila je učesnicama oba skupa nova znanja i iskustva koja će zasigurno doprinjeti napretku medicinske usluge.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI