Kmstks2022

Povodom „Međunarodnog dana sestrinstva“ jučer je u Sarajevu održana svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim članovima. Zbog pandemije Covid-19. u protekle dvije godine Komora nije organizirala tradicionalnu dodjelu priznanja te je to učinjeno na jučerašnjoj svečanosti i za prethodni period.
Zlatnu plaketu za 2022. godinu iz Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, dobio je Mahir Pekić, glavni medicinski tehničar ove zdravstvene ustanove, a isto priznanje za 2020. godinu je uručeno medicinskom tehničaru Dževadu Bećirspahiću. Priznanja za ovu i prethodnu godinu dobile su medicinske sestre Azemina Klapuh i Aida Zahirović.
Nagradu za životno djelo u 2020. godini dobio je dipl.med. tehničar Elvedin Dervišević, a za nemjerljiv doprinos u promociji sestrinstva u ovoj godini priznanja su uručena medicinskim sestrama Saneli Karić, Mirsadi Ljutović i medicinskom tehničaru Spomenku Kristiću.
Posthumno priznanje je dobio Hamdija Guhdija, med. tehničar-gipser.
Također, u zasluženu penziju su ispraćene sljedeće medicinske sestre i tehnčari iz Opće bilnice ,Edinka Šemović, Samija Muratović, Dženana Garibija, Envera Trako i Dževad Bećirspahić.
Svim dobitnicima priznanja ,kako iz Opće bolnice „ Prim.dr. Abdulah Nakaš“, tako i iz drugih zdravstvenih ustanova upućujemo iskrene čestitke.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI