20211016 084133

Trudnica u 21 sedmici trudnoće oboljela od teškog ARDS-a (respiratornog distres sindroma), radi neophodnog tretmana na ecmo aparatu izmjestena je jučer, iz sarajevske Opće bolnice " Prim. dr. Abdulah Nakaš", u Zagreb.
Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis Republike Srpske , a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je obezbjedio plaćanje.
Prof. dr. Vlado Krajinović i doc.dr. Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu njegu bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu.
"Ponosan sam na Opću bolnicu Sarajevo,na rad svih uposlenika i na veliki broj prijatelja koje smo stekli radeći predano svoj posao. Moja posebna zahvalnost ide našim uposlenicim prim.dr. Marini Juroš-Zovko, dr. Stoji Erić, prim. dr. Elmi Vukotić, dr.Aneli Šubo, prim. dr. Ednanu Drljeviću i medicinskim tehmičarima Mahiru Pekiću i Anelu Šljivi, koji su uradili sve da se se pomogne kritično oboljeloj trudnici i da se realizuje ovaj veliki ljudski čin "kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI