20210304 055146 2

U posljednja 24 sata u Covid odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, nije bilo novoprimljenih pacijenata na bolničko liječenje, a jedan pacijent je otpušten kući sa ovog odjela.
Na hospitalizaciji u Covid odjelu ove zdravstvene ustanove jutros je ukupno 48 pacijenata, od kojih je 6 na intenzivnoj njezi, 2 su na postintenzivnoj,3 pacijenta su na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji i 3 na visokom protoku kisika.
Na Long Covid liječenju je 26 pacijenata.Proteklog dana nije bilo smrtnih ishoda.
Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je bilo 1117 pregleda i 4721 pružena usluga, a urađena je 31 operacija. Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo su rođene 2 bebe.
Inače, danas se u Općoj bolnici održava međunarodni simpozij o Covidu i postCovidu, na kojem će eminentni profesori sa Univerziteta Bezmialem iz Istanbula, a koje predvodi prof. dr. Rumeyza Kazanciogolu, jedna od najpoznatijih nefrologa u svijetu ,prezentirati svoja iskustva u liječenju pacijenata oboljelih od koronavirusa.
Svoja iskustva i izazove sa kojima su se susretali tokom pandemije Covid-19, prenijet će i zdravstveni profesionalci iz Covid odjela sarajevske Opće bolnice prim.dr. Ednan Drljević, dr. Anela Šubo i dr. Amir Selimagić.