Dnacija20201111

Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler uručio je danas Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ dva respiratora u vrijednosti od 79 000 KM, čiju je nabavku finansirala Evropska unija u okviru pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije Covid-19.
Donirani respitatori su proizvedeni u Njemačkoj , marke Drager , a nabavka ove moderne opreme je urađena posredstvom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) BiH.
Ambasadoru Sattleru i EU na donaciji se u ime pacijenata i uposlenika zahvalio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice .
-Respiratore ćemo instalirani u Covid odjel ove zdravstvene ustanove i dobro će doći da nastavimo pružati kvalitetnu zdravstvenu uslugu našim pacijentima , kojih je danas na bolničkom liječenju oko 200 - kazao je prof. Gavrankapetanović i još jednom pozvao građane da budu strpljivi i da poštuju preporučene zaštitne mjere.
Uz prof. Gavrankapetanovića današnjoj primopredaji su prisustvovale i anesteziolozi prim. dr. Marina Juroš Zovko, prim.dr. Elma Vukotić i dr. Ranka Erić.