250320221bR

U protekla 24 sata u Covid odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na bolničko liječenje je primljeno 25 pacijenata, a 9 je otpušteno kući.Od 208 pacijenata koji su hospitalizirani u ovoj zdravstvenoj ustanovi i liječe se od koronavirusa, 20 je smješteno u intenzivnoj i postintenzivnoj njezi, 5 je na respiratoru, a 7 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. U Covid trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji 11 pacijenata.
Na sreću, tokom proteklog dana nije zabilježen ni jedan smrtni ishod.
Inače, u Opću bolnicu prethodnog dana na bolničko liječenje je primljeno ukupno 30 pacijenata, a 33 je otpušteno kući. Urađeno je 1105 pregleda i pruženo 5328 usluga te 11 operacija.
U danima velike i teške borbe s pandemijom Covid-19, i maksimalnog angažmana medicinskog kadra da se pomogne svim pacijentima , obradovala nas je briga odgovornih ustanova, institucija, kompanija, udruženja i pojedinaca, poznatih i nepoznatih naših sugrađana, koji nam se javljaju i zahvaljuju na predanom radu te nude svoju pomoć i ohrabruju pacijente i medicinsko osoblje i nastoje olakšali nevolju koja nas je sve zajedno zadesila.
Svima koji su pomogli iz Opće bolnice jutros upućuju veliko i iskreno hvala !