Cov11022021

U protekla 24 sata u Covid odjel sarajevske Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na bolničko liječenje su primljena četiri pacijenta, a četiri su otpuštena kući . U trijažnoj Covid ambulanti jutros su na opservaciji dva pacijenta. Trenutno ukupno stanje hospitaliziranih u Covid odjelu iznosi 44 pacijenata, od kojih je petoro na intenzivnoj njezi.
Na redovnom brifingu Covid tima jedanput sedmično se upriliči i stručno predavanje o dosadašnjim iskustvima u liječenju covid pacijenata. U ovosedmičnom su obrađeni neurološki aspekti covid infekcije, a tim povodom je dr. Amel Amidžić, specijalista neurolog, održao predavanje o primjeni sedativa u liječenju pacijenata od Covid-19.
Inače, tokom jučerašnjeg dana u ne-covid odjelima Opće bolnice je urađeno 1315 pregleda ,od čega je na Urgentnom centru bilo 89. Na bolničko liječenje je primljeno 38 pacijenata , a 36 ih je otpušteno iz ove Ustanove.Ukupno je urađeno 25 operacija, od kojih je hitnih bilo 5, planiranih 17 i 3 ambulantna operativna zahvata. Za protekla 24 sata u ovoj zdravstvenoj ustanovi je pruženo 4 844 usluga.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

 pneumokok simpozij poster WEB

Akreditacija OBS Akaz Small

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI