izol2020

(Arhiv Opće bolnice)

Senat Opće bolnice “Prim dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, kojeg čini 45 članova među kojima su akademici, profesori, docenti, primarijusi, istaknuti zdravstveni radnici, koji su dali veliki doprinos zdravstvenom sistemu naše zemlje i u ratu i u miru, daje iskrenu i punu podršku svim radnicima Opće bolnice, na čelu s direktorom prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem, kao i Upravnom odboru ove Ustanove, te njihovim stavovima. Smatramo da zdravstevi sistem KS nije pred kolapsom već je suočen sa iracionalnim odlukama koje se tolerišu. Razbuktavanjem epidemije razbuktavaju se i neprimjereni pritisci na Opću bolnicu i njeno rukovodstvo. Ovakvo ponašanje te nepotrebni ataci ne vode ničemu, stoji u saopćenju.
Opća bolnica je u prethodnom periodu sve učinila da pruži sigurnost pacijentima i građanima Kantona Sarajeva, a grubi i neargimentirani ataci, čemu svjedočimo ovih dana, na Opću bolnicu, samo ulijevaju strah i nepovjerenje našim građanima, u inače teškoj situaciji razbuktavanja epidemije.
Svjedoci smo, o čemu je javnost redovno informirana, izuzetnog napora ove Ustanove da što više nadoknadi neophodne zdravstvene usluge našem stanovništvu, koje su u prethodnom periodu bile objektivno ili subjektivno uskraćene.
Brojevi usluga i zadovoljstvo pacijenata su impozantni, te Senat Opće bolnice i dalje daje punu podršku uposlenicima, menadžmentu, Upravnom odboru u njihovom radu u ovako izuzetno teškoj situaciji.

Predsjedinca Senata
Prim. dr. Milena Lovre-Bilbija. spec. anesteziolog i reanimatolog.