Izolatorij 112020

Novoformirani Infektivni odjel za liječenje lakše i srednje teških covid pacijenata Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" je kapaciteta 30 kreveta. Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v. d. direktora Opće bolnice kazao je na danas održanoj press konferenciji da se posljednjih dana preuređivao prostor bolnice, i da je od danas spreman za prijem zaraženih pacijenata Covid-19 . sa lakšom i srednje teškom slikom.
Naglasio je da će Opća bolnica nastaviti da prima i druge pacijente , jer je u prethodnom periodu bio veliki broj zapuštenih slučajeva ,gdje nismo mogli pomoći pacijentima zbog zakašnjele reakcije.
-Zdravstveni sistem treba ostati otvoren sve vrijeme, nezavisno od epidemije, jer smrtnost od drugih oboljenja se ne zaustavlja time što liječimo ljude od samo jednog tipa oboljenja, u ovom slučaju COVID-a 19", kazao je Gavrankapetanović.
Od vlade KS je zatraženo zapošljavanje dva infektologa i nekoliko medicinskih sestara, dok se veći broj zapošljavanja očekuje kada bude završen Izolatorij, koji se intenzivno adaptira a otvaranje je planirano za decembar ove godine.
Prim. dr. Ednan Drljević , infektolog i voditelj Infektivnog odjela Opće bolnice je naglasio da će se u ovom odjelu liječiti lakše i srednje teški COVID-19. pacijenti, a tek kada bude osposobljen kompletan Izolatorij u ovoj zdravstvenoj ustanovi i teško oboljeli pacijenti.
Novinarima se obratio i dr. Sead Željo, predsjednik Upravnog odbora, istakavši da nema mjesta panici te da je zadovoljstvo raditi sa kolegama i ovim menadžmentom.
Novoformirani Infektivni odjel za zaražene koronom u Općoj bolnici je obišao i ministar obrazovanja KS Anis Krivić, koji od danas obnaša i funkciju v. d. premijera KS. On je poručio da je u posljednje vrijeme "prenapuhana priča o dešavanjima u KS, koja se tiču slobodnih kreveta i izolatorija".

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI