Proteklih pedeset dana novog načina rada u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" zbrinute su na stotine pacijenata i pružene hiljade usluga. Ova zdravstvena ustanova u jeku aktuelne pandemije je širom otvorila vrata za sve pacijente i maksimalnim angažmanom osoblja uspjela odgovoriti zahtjevima ogromnog broja pacijenata.

Prof. dr Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice, je izjavio da u svojoj 32-godišnjoj praksi nije vidio ovoliko zapuštenih pacijenata ,koji su trpjeli zbog zatvaranja zdravstvenih ustanova .On lično i ostalo osoblje je uložilo ogroman napor da se stanje popravi i da se pacijentima pruži adkvatna usluga i rezultati nisu izostali. U odnosu na raniji period broj pruženih usluga je mnogostruko povećan. Naravno, s povećanjem broja pruženih usluga, značajno su povećani i svi troškovi Opće bolnice.
Direktor Gavrankapetanović je čestitao uposlenicima Opće bolnice na postignutom rezultatu te je izrazio nadu da će i nadležne institucije adekvatno finansijski pratiti drastično povećan obim pružanja zdravstvenih usluga.
U nastavku pogledajte grafički prikaz pružanja medicinskih usluga u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo:

 

DijaG 2020 1

DijaG 2020 2

DijaG 2020 3

Misija i vizija

Misija

Simpozij "COVID I POSTCOVID"

CovidPoziv

Prijava:

QRCode for Prvi bh simpozij s međunarodnim učešćem COVID I POSTCOVID 1

ZO OBS

JU OBS

Akreditacija OBS Akaz Small

AKAZ WEB 2014