Maja konferencija wallpaper 2

Za oko stotinu ljekara specijalista, specijalizanata i babica iz BiH u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš" upriličen je dvodnevni Kurs iz akušerskih operacija. Uz Opću bolnicu organizatori ovog naučnog skupa su Zavod za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost „Mehmedbašić" Sarajevo, KB „Sveti Duh" Zagreb-Klinika za ginekologiju i porodništvo i Hrvatsko katoličko sveučilište Zagreb.


Gin slika 3
U ime domaćina učesnike je pozdravila prim.mr.sc.dr. Aida Đurđević,šefica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo. Poželjevši srdačnu dobrodošlicu naglasila je da je važnost ovakvih skupova , pored sticanja novih vještina, razmjena iskustava i uspostavljanje regionalne saradnje u oblasti opstetricije.
Prof.dr.Dubravko Habek, sa KB „Sveti Duh" Zagreb-Klinike za ginekologiju i porodništvo ,prenjet će svoje bogato iskustvo učesnicima Kursa. Pozdravio je održavanje ovakvih skupova te podcrtao da neznanje dovodi do rizika a da stečeno znanje i posebno vještine treba usavršavati.
Prof.dr. Senad Mehmedbašić,zalaže se za vraćanje prakse „prirodnog porođaja“, što se u poslijeratnoj BiH zanemaruje. Rađanje je prirodna pojava ali posljednji podaci govore da se četrdeset posto žena porodi carskim rezom. Znanjem i vještinama ovaj proces se treba vratiti u prirodne tokove struke.
Gin slika 1
Predavanja i praktične vježbe će održati ugledni stručnjaci kao što su prof.dr. Senad Mehmedbašić, prof.dr.Dubravko Habek, mr.sc. Matija Prka, doc.dr. Ana Luetić, prim. dr. Boris Ujević, doc.dr. Hasan Karahasan i drugi.

Gin slika 2

Gin slika 4

Javne nabavke

JN OBS

UO OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata