Cov19di

U posljednja 24 sata u Covid odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo, na hospitalizaciju je primljeno šest a kući je otpušteno pet pacijenata.
Na intenzivnoj njezi smještena su četiri, a tokom jučerašnjeg dana jedan pacijent je premješten na Kliniku na Podhrastove. U Covid trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji jedan pacijent. Ukupno stanje u Covid odjelu ove zdravstvene ustanove iznosi 56 hospitaliziranih pacijenata.

Sutra otvaranje „Covid odjela - Infektivnog odjeljenja“
Užurbano se privode kraju pripreme za sutrašnje otvaranje adaptiranog „ Covid odjela- Infektivnog odjeljenja“, ove zdravstvene ustanove, namjenjenog za zbrinjavanje covid pacijenata .
Rekonstrukcija bivše Garnizone ambulante u krugu Opće bolnice je finansirana sredstvima Vlade Kantona Sarajevo te donacijama Kraljevine Norveške i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
Objekat je kapaciteta 44 bolesnička kreveta a urađen je po svjetskim standardima i opremljen najsavremenijom medicinskom i drugom opremom, što u vremenu globalne pandemije COVID-19 predstavlja veliko olakšanje za pacijente ali i za medicinsko osoblje.
Otvaranje „Covid odjela - Infektivnog odjeljenja“, sarajevske Opće bolnice, planirano je za sutra u 10, 30 sati, uz sve preporučene epidemiološke mjere.