Cov19di

U posljednja 24 sata u Covid odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo, na hospitalizaciju je primljeno šest a kući je otpušteno pet pacijenata.
Na intenzivnoj njezi smještena su četiri, a tokom jučerašnjeg dana jedan pacijent je premješten na Kliniku na Podhrastove. U Covid trijažnoj ambulanti jutros je na opservaciji jedan pacijent. Ukupno stanje u Covid odjelu ove zdravstvene ustanove iznosi 56 hospitaliziranih pacijenata.

Sutra otvaranje „Covid odjela - Infektivnog odjeljenja“
Užurbano se privode kraju pripreme za sutrašnje otvaranje adaptiranog „ Covid odjela- Infektivnog odjeljenja“, ove zdravstvene ustanove, namjenjenog za zbrinjavanje covid pacijenata .
Rekonstrukcija bivše Garnizone ambulante u krugu Opće bolnice je finansirana sredstvima Vlade Kantona Sarajevo te donacijama Kraljevine Norveške i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
Objekat je kapaciteta 44 bolesnička kreveta a urađen je po svjetskim standardima i opremljen najsavremenijom medicinskom i drugom opremom, što u vremenu globalne pandemije COVID-19 predstavlja veliko olakšanje za pacijente ali i za medicinsko osoblje.
Otvaranje „Covid odjela - Infektivnog odjeljenja“, sarajevske Opće bolnice, planirano je za sutra u 10, 30 sati, uz sve preporučene epidemiološke mjere.

Misija i vizija

Misija

JU OBS

AKREDITACIJA AKAZ 2024 200

CERTIFIKAT AKAZ 2024 200

Nove usluge

 0000 OBS naslovna

kabineti kardio pulmo

 

AKAZ WEB 2014

PRIJAVITE KORUPCIJU

STOP KORUPCIJI

KURS ANESTEZIJE

Plakat SAF XVI