Afise ilustracija web

Poštovani pacijenti,

Na ovoj stranici možete naći neke za Vas korisne informacije. Kada klinknete na sliku, dobit ćete brošuru u PDF formatu, pripremljenu za štampu.

01 Postupak pri prijemu bolesnika u bolnicu

Postupak pri prijemu bolesnika u bolnicu

Ukoliko treba da legnete u bolnicu, ovdje ćete naći osnovne informacije o postupku prijema. Takođe ćete naći odogvore na pitanja: šta treba ponijeti od stvari, za koje stvari je potrebno posebno odobrenje, koju dokumentaciju morate da imate prilikom dolaska na prijemni šalter, kako ćete popuniti dio prijemnog lista koji se odnosi na pacijenta, osnovno o troškovima liječenja, o bolničkoj garderobi…

02 Upustvo za pripremu pacijenta prije lab. pretrage

Upustvo za pripremu pacijenta prije laboratorijske pretrage

Brošura sadrži važna pripremna uputstva za sve pacijente koji treba da vade laboratorijske nalaze, uključujući: savjete za opću i specijalnu pripremu - određivanje željeza u krvi, određivanje masti u krvi, test oralne podnošljivosti glukoze, određivanje krvi u stolici, sakupljanje jednokratne porcije urina i sakupljanje 24 satnog urina. Zašto je važno da se pridržavate uputstava iz ove brošure? Vaša dobra priprema omogućava tačniji laboratorijski nalaz.

03 Da li poznajete 5P-Uzimanje lijekova na pravi nacin

Da li poznajete 5P - Uzimanje lijekova na pravi način

Ukoliko uzimate lijekove ovdje ćete dobiti informacije o 5 osnovnih pravila kojih bi se tom prilikom trebali pridržavati : pravi lijek za pravu osobu, u pravom trenutku, u pravoj dozi, na pravi način. Ovdje ćete naći odgovore na pitanja koja najčešće postavljate u vezi sa lijekovima, pa i ono – šta uraditi  kada zaboravite uzeti lijek. Zapamtite – nije svejedno kako uzimamo lijekove ako želimo njihov pun učinak.

04 Lijecenje boli

Liječenje boli

Niko ne voli da trpi bol jer je prožet neugodnim emocionalnim i osjetnim doživljajima. Kao bilo koje oboljenje i bol se može liječiti. O tome govori ova brošura. Možete se informisati šta je to bol i koje vrste boli postoje, kako se mjeri intenzitet boli i koji su bazični lijekovi za terapiju.

05 Dojenje

Dojenje

Dojenje je najprirodniji i najzdraviji način ishrane vaše bebe od prvog dana rođenja. Ako imate bebu koju dojite svakako pročitajte informacije koje Vam nudimo. Nastojali smo da da damo odgovore na najčešća pitanja koja nam se postavljaju u vezi sa dojenjem.

Pisma pacijenata

Pisma pacijenata

Javne nabavke

JN OBS

Certifikat za kvalitet

AKAZ WEB 2014

Prvi kurs iz akušerskih operacija

Letak Program Kursa Page 1